Istuskelen taas tassa punaisen poydan aaressa ja katselen pyoreaa kuuta. Kokkasin asken pitkaksi venahtaneen tyopaivani jalkeen vuokraisantani huvittuneen katseen alla pastakastiketta purkista ja raastoin siihen paalle tanskalaista juustoa. Han on itse kova mies kokkaamaan ja yrittaa motivoida minuakin. Tuloksetta. Mielellani hakisin joka paiva pikaruokaa mutta yritan olla vahan jarkeva ja tehda joskus ruokaa kotona. En tieda tosin kumpi on oikeasti terveellisempi vaihtoehto. Taalta lahelta Cafe Beirutista saa ihania falafel-wrappeja eika niissa voi olla mitaan epaterveellista, koska ne ovat niin hyvia.

Tanaan Hollannin ja Suomen uutissivustoilla on ollut tallainen uutinen. Tuo artikkelissa esiintyva tohtori Jiali Han on toinen takalaisista pomoistani ja tutkimus on siis meidan ryhmalta. Hauska, etta se saa noin paljon julkisuutta! Ehka minunkin nyhvaykseni muutaman kuukauden paasta? ;-)

Olin etsinyt pienta kuoroa/lauluryhmaa sen ison kuoron lisaksi ja tanaan sain viestin Andrew Clarkilta (se kuoronjohtaja ja Harvardin Choral Music Director siis) etta yksi hanen oppilaistaan on perustanut kesakamarikuoron. Meilailin heti sen oppilaan kanssa ja menen nyt perjantaina sitten laulamaan eri aikakausien motetteja pienemman ryhman kanssa. Meilla pitaisi olla pari konserttia elokuun loppupuolella.

Eilen taalla oli vuokraisannan vieraina kaikenlaisia taiteilijoita Bosniasta, Israelista, Costa Ricasta ja muista eksoottisista maista. Menin itsekin vahaksi aikaa istumaan heidan kanssaan takapihalle, taktisesti tietenkin jalkiruuan aikaan, koska tiesin, etta tarjolla oli mansikoita, mustikoita ja kermavaahtoa. Yhdella vieraista oli tatuointi, jossa luki: "SISU". Hanen isansa on suomalainen ja puhuu Suomea. Olin vahan vasynyt, koska oli jo aika myoha enka olisi millaan jaksanut selittaa tuhannetta kertaa kaikille, etta kylla Suomessa tosiaan on talvella kylma ja ihan totta jotkut ihmiset menevat saunasta hankeen ja on vaikea kieli juu se suomen kieli ja joo-o meilla on enemman kuin kaksi puoluetta esimerkiksi tosiaan vihrea puolue ja etta suomalaisista perinneruuista ymmarran yhta vahan kuin muustakaan ruuasta paitsi etta voin kylla antaa yhden esimerkin: meilla syodaan BLOOD PANCAKES (verilettuja). Buu, barbaarisuomalaiset!

Entas miten kaantaa sana "sisu" englanniksi? Itselleni tulee siita aina mieleen suo, kuokka ja jussi. Ja tietenkin Gifu. Mutta ei niitakaan pysty selittamaan, niiden kanssa pitaa kasvaa. Paitsi, etta itse tuskin olen koskaan kuokkaa pidellyt.