Talla viikolla iski kunnon koti-ikava (heimwee). Lueskelen Facebookista mita kaikkea kaverit tekevat Hollannissa ja minulla on ikava "normaaleja ihmisia". Amerikkalaiset ovat kommunikaatiotyyliltaan niin erilaisia, etta huomaan miten viihdyn Hollannissa nimenomaan hollantilaisten takia. Menin viime lauantaina katsomaan jalkapalloa baariin Cambridgeen mutta eihan siella mitaan jalkapalloa naytetty kun ei sita kanavaa nakynyt. Informaatio nettisivulla oli virheellista. No, loppujen lopuksi yksi toinen asiakas soitti puolalaiselle kaverilleen, joka tiesi puolalaisen nettisivun osoitteen. Siella naytettiin jalkapalloa ilmaiseksi online ja sita sitten sain katsottua baarityontekijan laptopilta. Hollanti voitti 6-0. Siita kylla olen vahan surullinen, etta Klaas-Jan Huntelaar on tulevassa turnauksessa varamiehena, vaikka on omasta mielestaa hollannin paras se-joka-hyokkaa-ihan-karjessa [mika se on suomeksi?].

Juttelin siella Liverpoolin kannttajien baarissa sitten yhden paikallisen miehen ja naisen kanssa. Se mies tiesi pari suomalaista kirosanaa ja oli kaynyt Suomessa, koska oli death metal -fani eli tosi kova hevari. Silla oli myos aika hevit juomatavat ja loppujen lopuksi se nuokkui baaritiskilla silla aikaa kun juttelin amerikkalaisen naisen kanssa, joka kertoi, ettei hanen tarvitse koskaan enaa tehda toita, koska han saa niin paljon elatusapua entiselta aviomieheltaan. Hanella oli 34-vuotias poikaystava ja han oli itse 47 vaikka naytti kylla nuoremmalta kuin mina. Yhdeksan maissa olin sitten mielestani ollut tarpeeksi sosiaalinen ja lahdin kotiin ikavoimaan suomalaisia ja hollantilaisia kavereitani ;-)

Ensi lauantaina paikallinen hollantilaisseura jarjestaa jalkapallon katsojaiset, joita odotan kovin innolla! Facebookin mukaan sinne on tulossa jo ainakin 28 hollantilaista. Kuulostaa muuten hauskalta tama Wikipedian maaritelma: Jalkapallo on Britteinsaarilla 1800-luvun loppupuolella kehitetty pallopeli, jossa kaksi joukkuetta pyrkii ensisijaisesti jalkoja ja päätä käyttäen saamaan pallon toisen maaliin useammin kuin vastustaja.

Päätä kun voi käyttää niin monella tavalla.

Toissa odottelen edelleen ohjelmia ja dataa mika alkaa olla todella tylsaa. Teen tassa samalla vahan Rotterdamin toita, Facebookkaan ja tayttelen jalkapalloveikkausta. Kylla tama tasta... Juttelin aamulla Hollannin pomoni kanssa, joka kertoi, etta hanen Bostonin periodinsa alkoi juuri samalla tavalla; pariin ensimmaiseen kuukauteen ei paassyt kunnolla tekemaan hommia kun aina puuttui jotain. Se hyva puoli tassa on, etta voin rauhassa ottaa ensi ja seuraavalla viikolla pari paivaa lomaa New Yorkin matkaa varten.

Kavin eilen myos vahan shoppailemassa joogakaupassa nimelta Lululemon. Iiiihana kauppa. Paatin, etta koska kayn 4-5 kertaa viikossa joogaamassa, saan ostaa ihan oikeat joogapoksyt H&M:n kulahtaneiden verkkareiden tilalle. Ja senhan tietaa kaikki, etta hienoja joogapoksyja ei kertakaikkiaan voi yhdistaa kulahtaneeseen H&M:n hihattomaan, joten oli pakko ostaa myos joogapaita. Ja joogamatto. En kerro paljonko maksoivat kaikki yhteensa. Sita paitsi nehan oli dollareita eli paljon vahemman kuin oikeesti.

Mietin koko aamun, etta mita tarkeaa tapahtuu 6.6. mutta muistin juuri asken, etta se oli hoitoponini Dianan syntymapaiva Sairilan tallilla. Hurraa!