Koti-ikava alkoi vihdoin helpottaa kun menin lauantaina katsomaan Hollanti-Tanska-pelia The Greatest Bar -nimiseen pubiin. Paikallinen hollantilaisyhdistys oli jarjestanyt pelinkatsojaiset, joihin osallistuikin ainakin sata ihmista! Baarissa oli todella oranssia niin ja siella tarjoiltiin bitterballeja. Tein vegetaaripoikkeuksen ja soin kolme noita lihapalloja. Ensin seisoskelin baarissa yksinaan mutta holtsuthan tulevat aina juttelemaan, jos joku seisoo jossain itsekseen. Sen jalkeen oli tosi hauska viikonloppu hollantilaisseurassa.

Eilen sunnuntaina oli kaunis paiva ja kiertelimme ympari Bostonia syomassa nachoja Newbury Streetilla ja italialaista ruokaa North Endissa ja istumassa puistossa. Olin heti tosi iloinen tana aamuna kun oli pitkasta aikaa ollut jotain hauskaa vapaa-ajan tekemista mukavassa seurassa. Keskiviikkonahan on taas Hollannin peli; lintsaan toista, jotta paasen katsomaan. Olen mielestani ansainnut sen kaiken taman toissa odottelun jalkeen (joka siis jatkuu edelleen)... Olen kylla saanut kirjoitettua aika paljon, mika auttaa sitten piakkoin ja taalla aloitti juuri opiskelija, jolla on sama prosessi tiedossa, joten loimme hynttyyt yhteen.

Viime torstaina olin mielenkiintoisessa Harvardin jarjestamassa symposiumissa. Aiheena oli Network Medicine, yksi puhujista oli tama Barabasi: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe078114. Olin ihan inspiroitunut symposiumin jalkeen ja ilmoittauduin heti lokakuussa kolmen paivan Network Medicine -kurssille. Sinne piti kylla hakea, saa nahda hyvaksytaanko minut, olenhan vain tavallinen pulliainen. Google Translator kaantaa muuten tavallisen pulliaisen seuraavasti: lowbrow eli relating to, or suitable for a person with little taste or intellectual interest.

Keskiviikkona kaverini A tulee kylaan hollannista ja paasen taas leikkimaan turistia yhdessa oikean turistin kanssa. Ja perjantaina tietenkin New Yorkiin, jossa pitaisi olla 26 astetta lamminta!

Eilen illalla kun tulin kotiin niin vuokraisantani oli aika kiluissaan, koska oli loytanyt kuivaajan ilmastointiaukosta linnunpesan! Olinkin kuullut kummallista rapinaa yhtena iltana ja olin ajatellut kysya hanelta, onko mahdollista, etta talossa on hiiria. Mutta kyse oli siis pikkulinnuista, jotka eivat onneksi viela olleet ehtineet munimaan. Siina sitten pohdiskellessamme asiaa mietimme, etta rakentaako mies- vai naislintu pesan. Vastaus loytyi taalta: "Yleensä pesänrakennuksessa vallitsee tiivis yhteistyö pariskunnan välillä. Koiras hakee pesämateriaalin ja naaras rakentaa pesän." Tammoisia taalla pohdiskellaan.