Hollannin kielessa on hyva sana "uitstelgedrag", jolla kuvataan sita kun pitaisi tehda jotain mutta tekeekin kaikkea muuta valttaakseen tekemasta sita mita pitaisi tehda. Mun pitaisi pakata muuttolaatikoita mutta keksin koko ajan kaikkea muuta tekemista.

Jotkut tekosyyt ovat oikeasti hyvia; eilen olin ensimmaista kertaa elamassani maksetulla laulukeikalla. Tiistai-iltana soitettiin, voisinko tulla seuraavana aamuna 12 hengen pikkukuorossa laulamaan hautajaisiin Mozartin Requeimin ja muutamia muita lauluja. Tuli vahan kiire opetella musiikkia tiistai-iltana. Onneksi oli suurin osa hallussa ennestaan. Hyvin meni keikka. Melkein kaikki muut laulajat olivat ammattilaisia, joten hyvahan siina oli peesata (hauska sana!).

Tanaan otan itseani niskasta kiinni ja pakkaan keittion tavaroita. Huomenna lahden nimittain koko viikonlopuksi laulamaan Woerdeniin. Sunnuntaina on konsertti. Ja sen jalkeen lahtoon on alle kuukausi, jonka aikana viela yksi viikonloppu menee lauluhommissa ja toinen viikonloppu kongressissa Belgiassa.