Ensimmainen tyoviikko on takana. Luulin, etta taalla olisi vaikka kuinka paljon aikaa kirjoitella uutisia mutta ei. Yllattavan paljon talla viikolla on viela ollut paperihommia ja muutakin tekemista. En tunne taalta viela ketaan, joten paatin jaada kotiin perjantai-illaksi. Ihan kiva vahan rentoutua - onnistuin kuitenkin jo heti tekemaan 10-tuntisen tyopaivan tanaan.

Jetlag on korjaantunut tosi nopeasti ja olen mahtavassa aamuihmisten rytmissa; heraan ongelmitta aamulla klo 6 ja nukahdan illalla jo heti kymmenen jalkeen. PItaa yrittaa pitaa tasta kiinni, koska yokyopeleidenhan ei ole helppo toimia aamuihmisten maailmassa. Nimimerkilla Kokemusta on.

Tassa vahan taman viikon tapahtumia:

Tiistaina minulla oli tutustuminen Brigham and Women's -sairaalaan, jonka kirjoilla olen. Kuuntelimme koko aamupaivan muiden uusien tyontekijoiden kanssa paloturvallisuus-, etiikka-, salassapito- ym. asioita. Taalla taytyy esimerkiksi olla kunnon turvatoimet sen varalle, ettei lastensairaalasta varasteta lapsia. Opin, etta halytys "Code pink" tarkoittaa sita, etta imevaisikainen lapsi on kadonnut/varastettu osastolta. Ja naita tapauksia siis on saannollisesti Amerikassa.

Seuraavana vuorossa oli (useampien papereiden tayton jalkeen) tyoterveyshuollon rokotetarkastus. No, eihan kukaan tietenkaan ollut kertonut, etta tuhkarokko-, vihurirokko- ja sikotautirokotuksistakin piti olla todistus mukana. Eipa minulla sellaista todistusaineistoa olisi oikein ollutkaan paitsi ehka raapustettuna siihen vaaleanpunaiseen 70-luvun neuvolakorttiin, joka on kotona. Jouduin siis antamaan verinaytteen (vasta-aineita mitataan veresta), jonka tulokset eivat ole vielakaan tulleet, joten saan kulkukortin vasta joskus ensi viikolla. Ei auttanut vaikka kuinka selitin, etta mulla on varmasti vasta-aineita, koska olen suurimman osan noista lastentaudeista varmaan jopa sairastanut (?) Onneksi en ole potilaiden kanssa tekemisissa, joten saan sentaan menna tyopaikalle. Tyoterveyshuollon hoitaja oli muuten pitkatukkainen suomalaisen hevarin nakoinen mies, joka kertoi tilanneensa juuri Suomesta jonkinlaisen kitaraeffektivalineen (unohdin mika sen valineen nimi oli).

Keskiviikkona otin vapaapaivan, koska en voinut viela tavata pomoa (han oli potilashommissa) ja koska ystavani J ja hanen ystavansa N olivat taalla kaymassa. Kaikenlaista paperihommaa tosin oli viela. Keskiviikkoiltana menin sitten tutustumaan kodin lahella olevaan joogastudioon. Oli kiva urheilla taas ekaa kertaa pariin viikkoon. Amerikkalainen jooga on tosin kaukana siita rauhallisesta ja keskittyneesta joogasta, johon olen tottunut Hollannissa... Jenkkitytot selittavat kaikenlaista ihanalla amerikkalaisella nasaaliaanella ja kaynnissa nayttaa olevan jonkinlainen kilpailu siita, kuka osaa tehda jooga-harjoitukset (asanat) parhaiten. Onneksi minulla on aika kova keskittymiskyky (meidan Antti nauraa tassa kohdassa).  Kavin heti torstai-iltana toistamiseen joogassa ja se olikin aika vaativa tunti, en ihan saanut itseani kaikkiin solmuihin eika tamakaan (katso kuva) onnistunut (laheskaan)... laugh

Torstaiaamuna oli vuorossa (pakollinen) kansainvalinen tutustuminen, joka oli toooodellla tyyylsa! Siina kaytiin VIELA KERRAN lapi kaikki viisumilajit ja jutut ja sekin kesti koko aamupaivan. Kaikissa mallilomakkeissa oli muuten kaytetty Pierce Brosnanin kuvaa ja nimea "James Bond". Amerikkalaista huumoria? Iltapaivalla paasin sitten onneksi ensimmaista kertaa tyopaikalleni ja tapaamaan takalaisen pomoni, Dr. Qureshin. Hanella oli jo pari projekti-ideaa valmiina, joten paasen heti hommiin (tapu tapu!). Ensimmainen projekti on perusepidemiologiaa ja toinen geneettista epidemiologiaa ja okasolusyopaa tutkitaan molemmissa. Tietokoneelle kirjautuminenkin onnistui sen jalkeen kun tajusin yrittaa sukunimella SILSKONEN. Juupa juu.

Labra (joksi toimistoamme kutsutaan) on todellakin taynna kiinalaisia, kuten nimilistan perusteella jo arvelin. Ei paljon R-kirjaimet parise siis... Tana aamuna meilla oli ensimmainen research meeting ja kerasin pisteita, en suinkaan alykkailla kommenteilla vaan koska olin ottanut mukaan suklaata Amsterdamista (ei Hollanti ole mitenkaan kuuluisa suklaastaan mutta alkaa kertoko mun tyokavereille).

Viikonlopusta pitaisi tulla aika kuuma: 26 astetta ja aurinkoista. Taalla ei ole enaa niin kosteaa, koska talla viikolla on satanut monta kertaa (nain yksinkertainen on veden kiertokulku). Ajattelin istua tuossa kauniissa puutarhassa ja ehka kayda katselemassa viela kauniimpaa Harvard Arboretumia.

Tassa viela kuva mun uudesta lempikaupasta City Feed and Supply, josta saa biologisia ja reilun kaupan tuotteita ja erittain hyvaa cappuccinoa. Tuossa kuvassa mulla on pala skonssia (scone) poskessa, sen takia tuo monalisamainen hamsterihymy.